Hyppää sisältöön

LUPA
LOISTAA

Slowjooga

Hitailla liikkeillä mielen rauhoittamista

Slowjooga on perinteisiin hathajoogan liikkeisiin pohjautuvaa joogaa. Slowjoogassa liikkeet tehdään todella hitaasti, erityisen tiedostavalla mielellä. Rauhallinen ja tietoinen hengitys on olennainen osa slowjoogaa. Tärkeää on löytää yhteys omaan syvään hengitykseen. Rauhallinen hengitysrytmi, etenkin pidemmät uloshengitykset aktivoivat kiertäjähermoa, ns. vagushermoa, mikä saa aikaan myös parasympaattisen hermostomme aktivoinnin. Tällä on kehoomme monia hyötyjä esimerkiksi hormonitoiminnan tasolla (mm. kortisolitasojen lasku) sekä sydän- ja verenkiertoelimistössämme (sykkeen ja verenpaineen lasku). Näiden muutosten vaikutuksesta kehon stressitila laskee ja mieli rauhoittuu.

Kaikki nämä edesauttavat kokonaisvaltaista hyvinvointiamme ja auttavat kehoamme palautumaan. Rauhallisesti tehtävät asanat tukevat tätä kehon rauhoittumisen tilaa. Ajan mittaan kehosta tulee vakaampi ja tasapainoisempi.

Slowjooga sopii hyvin aloittelijalle, mutta jo kauemminkin jooganneet ovat löytäneet slowjoogasta uuden joogaulottuvuuden. Slowjooga on parhaimmillaan meditatiivista joogaa, mikä avaa ja puhdistaa kehon energioita todella tehokkaasti. Slowjooga on mitä parhain stressilääke.

ASTANGAJOOGA

Dynaamista, mutta lempeää liikettä.

HATHAJOOGA

Kokonaisvaltaista kehon vahvistusta.

SLOWJOOGA

Hitailla liikkeillä mielen rauhoittamista.